Video

Valorant toont lore cinematic Duality

Na de grote finale van de Valorant Champions Tour in IJsland, waar Sentinels er vandoor ging met de winst, kwam Riot Games naar buiten met een korte cinematic.

De cinematic is een deel van het achtergrondverhaal van Valorant en zorgt voor de nodige speculaties over een nieuwe agent. De video begint met een nieuwsbericht over een ramp in Italië en er wordt gesproken over de map Ascent en de mogelijke oorzaak; Radionite.

Ook het bedrijf Kingdom komt ter sprake. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor driekwart van alle electriciteit in de wereld. Ze wekken deze op met Radionite. Zij ontkennen echter iets te maken te hebben met de ramp in Italië.

In het nieuwsbericht worden juist Phoenix en Jett in relatie gebracht met de ramp, maar zijn dit wel echt Phoenix en Jett? Later zien we namelijk dat Killjoy wordt beschoten op de map Bind door een onbekend personage en de Spike onderzoekt. Samen komen Viper, Phoenix en Killjoy erachter dat de Spike Radionite steelt van de omgeving en hiermee tot ontploffing gebracht kan worden.

De drie agents worden opnieuw beschoten door iemand en Phoenix gaat erachter aan. Wanneer hij de persoon eindelijk onder schot houdt, lijkt het alsof hij in de spiegel kijkt. De persoon lijkt precies op Phoenix!

Er gaan een hoop speculaties rond, het is namelijk goed mogelijk dat dit de nieuwe agent is. Hiernaar is namelijk eerder gehint in een blogpost van Riot Games.

Aan het einde van de video is te zien dat de aarde zich vermenigvuldigd. Is het mogelijk dat dit een parallel universum is?

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen