Nieuws

Valorant Champions tickets zorgen voor veel ophef bij fans

Valorant Champions tickets zorgen voor veel ophef bij fans

Veel Valorant fans zijn boos op Riot Games, nadat de tickets voor de aanstaande Champions Tour binnen enkele minuten uitverkocht raakten. Volgens de fans zijn de meeste kaarten door zogeheten scalpers opgekocht, die de tickets voor veel meer geld door proberen te verkopen.

De Volkswagen Arena in Istanbul, Turkije, zou het stadion moeten worden waar Valorant fans de beste spelers van de wereld konden aanschouwen, nadat er tijdens de editie van afgelopen geen fans aanwezig mochten zijn. Geen enorm stadion, maar toch een stap in de goede richting.

Helaas hield de vreugde van het aangekondigde live event niet lang aan. zodra de tickets op 24 augustus in de verkoop gingen, bleven duizenden Valorant-fans teleurgesteld achter nadat het evenement binnen enkele minuten uitverkocht bleek te zijn.

Boos

Sommige fans denken dat Riot de belangstelling voor een groot Valorant-evenement heeft onderschat en er veel meer mensen een kaartje wilden dan oorspronkelijk werd verwacht.

Een aantal andere fans denkt dat scalpers de reden zijn dat de kaarten zo snel uitverkocht raakten. Scalpers kopen door middel van bots een grote hoeveelheid kaarten, en proberen deze dan voor veel meer geld door te verkopen.

Riot games heeft tot nu toe nog niet op de ophef gereageerd, en het is ook nog niet duidelijk of de ontwikkelaar maatregelen gaat nemen tegen scalpers tijdens de kaartverkoop voor andere toernooien.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann