Artikel

De beste wapens in Valorant

De beste wapens in Valorant

In Valorant heb je toegang tot een flink aantal wapens, waardoor keuzestress een serieuze aangelegenheid kan zijn. Sommige wapens werken alleen in bepaalde scenario's. Ook zijn er wapens die gewoon helemaal niet zo goed zijn. Voor Valorant-spelers die niet uit de Counter-Strike wereld komen kan dit nogal overweldigend aanvoelen. Wij helpen je graag uit de brand en vertellen je welke wapens absoluut jouw credits waard zijn.

In Valorant zijn er eigenlijk zes mogelijke fases waarin jij een wapen gaat of kan kopen: pistoolronde op de aanval, pistoolronde op verdediging, volledige buy op de aanvalskant, volledige buy op de verdedigerskant, een ecoronde en een force buy. Afhankelijk van hoeveel credits jij en jouw team hebben kan een bepaald wapen of type wapen nog wel eens een voordeel hebben. Wij vertellen je welke wapens het beste zijn in Valorant en wanneer je deze wilt kopen.

Pistolen

Pistols Valorant

Classic

**Het Classic pistool is het enige wapen in Valorant dat je standaard bij je hebt. Het pistool kan enkele schoten schieten en in een burst vuren (rechtermuisknop). Ook in de pistoolronde kun je er flink schade mee aan richten. Door de lage kosten en burstmogelijkheid is de Classic een goede backup voor menig ander wapen. 

Ghost

De Ghost is één van de meest gekozen pistolen in het spel. In tegenstelling tot de Classic elimineert de Ghost op afstanden tot 30 meter vijanden wel met een enkele headshot, mits zij geen armor hebben. De Ghost wordt daarom ook vaak gekozen in de pistoolronde, om zo vijanden in een enkel schot te elimineren. Het wapen heeft door de silencer ook minder terugslag dan de andere pistolen. Voor 500 credits is de Ghost een van de duurdere pistolen, maar absoluut een goede keuze voor mensen met een goede aim.

Sheriff

De Sheriff is het meest krachtige pistool in het spel met 165 schade per headshot elimineert het alle vijanden in een enkel schot. Het wapen is daarom heel erg geschikt voor force buy-rondes. Een paar headshots verder en een force buy-ronde kan zomaar uitlopen op winst! Let wel op, want de Sheriff kost je 800 credits en is daardoor ook het duurste pistool.

Frenzy

De Frenzy is het enige pistool dat vol automatisch is. Het is daarom een fijne keuze als backup voor spelers met een sniper. Ook zien we de Frenzy vaak terug in ecorondes, doordat het pistool maar 400 credits kost. Op korte afstand is de Frenzy absoluut het beste pistool in het spel, maar voor langere afstanden wil je misschien liever een Sheriff of een Ghost bij je hebben. 

Assault Rifles

Assault Rifles Valorant

Vandal

De Vandal is wat ons betreft één van de sterkste Assault Rifles in het spel. Het wapen heeft wat meer terugslag dan zijn tegenhanger, de Phantom, maar is wel met 156 schade per headshot op alle afstanden dodelijk. Ook heeft de Vandal een iets lagere Fire Rate dan de Phantom, waardoor de Vandal vooral een keuze is voor spelers met goede aim. Sprayen is mogelijk met dit wapen, maar bursten of tappen is de beste optie. De Vandal kost 2900 credits.

Phantom

De directe tegenhanger van de Vandal is de Phantom. Het wapen doet op afstanden verder dan 15 meter niet genoeg schade om de vijand met een enkel headshot te doden. Toch verkiezen veel spelers de Phantom boven de Vandal, vanwege de hogere Fire Rate en lagere terugslag. Het wapen is wat ons betreft daarom geschikter als je aan de verdedigende kant speelt. De Phantom kan op langere afstand moeilijk concurreren met Snipers en de Vandal, waardoor aanvallen lastiger is. De Phantom kost ook 2900 credits. 

SMG's

SMGs Valorant

Spectre

Valorant kent maar twee SMG's, waarvan alleen de Spectre met regelmaat wordt gebruikt. Met name in de tweede ronde, nadat de eerste ronde gewonnen is, kiezen Valorant-spelers vaak voor dit wapen. De Spectre heeft een enorm hoge Fire Rate en is bovendien vrij accuraat. Tel daarbij een magazijn van 30 kogels op en de Spectre is een goede all-rounder. En bovendien kost het wapen in tegenstelling tot de twee beste Assault Rifles maar 1600 credits.

Sniper Rifles

Sniper Rifles Valorant

Operator

De Operator (AWPerator, iemand?) is dé Sniper Rifle in Valorant. Het wapen doet genoeg schade op zowel het lichaam als hoofd om tegenstanders met een enkel schot te elimineren. Je betaalt 4500 credits voor het wapen, waardoor het ook het duurste wapen is in Valorant. Toch is het een veelgemaakte keuze, met name door de enorme schade die het wapen kan toedienen.

Overige wapens

Uiteraard zijn er veel meer wapens in Valorant. Wat ons betreft zijn de bovenstaande wapens de absoluut eerste keuze. Dat betekent niet dat de andere wapens in Valorant niet dodelijk zijn. Ook die wapens zijn voor sommige situaties prima in gebruik. Probeer jouw speelstijl altijd aan te passen op de situatie in jouw huidige game en ronde!

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld