Nieuws

Sentinels wint met 3-0 van Fnatic in finale Valorant Masters

Sentinels wint met 3-0 van Fnatic in finale Valorant Masters

Sentinels heeft de finale van Valorant Champions Tour (VCT) Masters met een overtuigende 3-0 gewonnen. In de finale bleek het Amerikaanse team te sterk te zijn voor Fnatic. Ondanks de 3-0 overwinning was het wel een enorm spannende wedstrijd, en ging het er op twee maps tot overtime aan toe. Sentinels heeft hierbij geen enkele map gedropt tijdens het hele toernooi.

Sentinels heeft de eerste door Riot Games georganiseerde Valorant Major in zijn broekzak gestoken. Via de upper bracket wist het team zich door de competitie heen te slaan. Hierbij verpletterde het zowat elke vorm van competitie, waaronder Fnatic in een eerder deel van het bracket. Toen won Sentinels met 2-0. Toch wist Fnatic het dit keer spannend te maken. In de eerste twee maps kwam het twee keer tot overtime, waarin spelers een paar rondes achter elkaar moeten winnen om de map te pakken. Uiteindelijk bleek Sentinels toch te sterk voor Fnatic, en pakten ze de winst en $600.000.

Embedded content: https://twitter.com/Sentinels/status/1399096955251343364?s=20

Sentinels was een enorm obstakel tijdens het hele toernooi. Tijdens het toernooi wist het team te winnen zonder ook maar een enkele map te droppen. Fnatic zat vanaf het begin in de lower bracket na een vroege loss van Sentinels, maar Fnatic wist in de lower bracket flink wat herrie te schoppen. Met een 2-0 overwinning op X10 Esports, Version1 en Team Liquid liet het daar echt zien wat het team in huis heeft. Ook tegen NUTURN wist het met een krappe 2-1 te winnen.

Embedded content: https://twitter.com/FNATIC/status/1399100069148860416?s=20

Na een drukke speeldag leek het in game drie gewoon te zwaar voor Fnatic. Aan het begin van de derde map pakte Fnatic na de switch zes games achter elkaar. Hierdoor werd de laatste game alsnog heel erg close. Ondanks een felle strijd kreeg Sentinels simpelweg te veel speelruimte en pakte ze overtuigend de set.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen