Artikel

Valorant Agents: alle info en abilities op een rij

Beeld: Riot Games

Valorant is in essentie een echte tactical shooter. Maar in tegenstelling tot het bekendste spel uit dit genre CS:GO, biedt het spel ook verschillende speelbare personages, genaamd Valorant Agents.

Iedere Valorant Agent heeft een unieke speelstijl en abilities. Dit betekent dat je naast accuraat kunnen schieten, ook zeker moet weten hoe je jouw Agent en zijn/haar abilities optimaal gebruikt.

Valorant Agent: Breach

Breach vuurt sterke kinetische schokken af om zich agressief een pad te banen door het vijandelijk gebied. De schade en verwarring die hij daarmaa aanricht zorgt ervoor dat tegenstanders altijd in het nadeel zijn.

Valorant Agent: Brimstone

Brimstone zijn arsenaal bestaat uit wapens die in een baan om de aarde draaien. De mogelijkheid om deze wapens in te zetten waar en wanneer hij wil, vanaf een veilige positie, maken hem een ongeëvenaarde commandant.

Valorant Agent: Cypher

Cypher is een een-mans beveiligingsnetwerk die iedere beweging van de tegenstander in de gaten houdt. Geen enkel geheim is veilig. Geen beweging blijft onopgemerkt. Cypher ziet alles.

Valorant Agent: Jett

jett

Jett haar beweeglijke en ontwijkende vechtstijl zorgt ervoor dat zij risico's kan nemen zoals niemand anders. Ze is zo ongrijpbaar dat ze mensen in de pan hakt voordat ze doorhebben wat er gebeurd is.

Valorant Agent: Omen

Omen jaagt in de schaduwen. Hij verblindt zijn tegenstanders, teleporteert over het veld en maakt zo zijn tegenstanders paranoia over wanneer hij weer toeslaat.

Valorant Agent: Phoenix

Zoals zijn naam al doet vermoeden draaien Phoenix zijn abilities om het in vuur en vlam zetten van het speelveld. Met of zonder back-up, in het heetst van de strijd is hij in zijn element en klaar voor ieder gevecht.

Valorant Agent: Raze

Raze is een liefhebster van explosieven en excelleert in het uitroeien van gegroepeerde tegenstanders in kleine ruimtes met een grote hoeveelheid 'boom'.

Valorant Agent: Reyna

Deze mexicaanse domineert één tegen één gevechten, sterker wordend met iedere tegenstander die ze uitschakelt. Haar kwaliteiten worden alleen beperkt door haar eigen talent, waardoor ze volledig afhankelijk is van hoe ze presteert.

Valorant Agent: Sage

Sage creëert veiligheid voor haarzelf en haar team, waar ze ook gaat. Ze kan gedode teamgenoten weer tot leven brengen of krachtige aanvallen afweren, zo zorgt ze voor een rustpunt op een hels slagveld.

Valorant Agent: Sova

Sova volgt, vindt en schakelt tegenstanders uit met dodelijke efficiëntie en precisie. Zijn op maat gemaakt boog en ongelooflijke verkenningstalent zorgen ervoor dat zijn tegenstanders nergens veilig zijn.

Valorant Agent: Viper

Viper gebruikt een arsenaal van giftige chemische apparaten om het speelveld te beheersen en het vijandelijke zicht te beperken. Als het gif haar prooi niet teveel wordt, dan worden haar psychologische spelletjes dat zeker wel.

Valorant Agent: Skye

Valorant Skye

Skye kan door haar abilities een agressieve en passieve speelstijl aan nemen. Ook kan zij haar teamgenoten ondersteunen door middel van heals.

Valorant Agent: Killjoy

Killjoy Valorant

Killjoy is een personage met een vaardigheden die vooral gefocust zijn op verdediging. Killjoy kan alleen een bom site houden door middel van haar turret en alarm bot.

Valorant Agent: Yoru

Valorant-Yoru-changes-scaled

Yoru is de stilste agent in Valorant en kan zijn tegenstanders voor de gek houden met nep voetstappen en teleportatie.

Valorant Agent: KAY/0

KAY/0 Valorant

KAY/0 kan het leven van zijn tegenstanders zuur maken, met zijn abilities waarmee hij de abilities van tegenstanders nutteloos kan maken.

Valorant Agent: Astra

Valorant Agent Astra

Met Astra’s kosmische krachten kan je het speelveld een unieke wending geven.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders