Nieuws

FunPlus Phoenix wint Valorant Masters Kopenhagen

FunPlus Phoenix wint Valorant Masters Kopenhagen

Het is FunPlus Phoenix (FPX) gelukt om de Valorant Stage 2 Masters in Kopenhagen te winnen. In een spannende finale rekende FPX af met Paper Rex. De overwinning levert onder andere kwalificatie voor het wereldkampioenschap op.

Valorant heeft in totaal drie grote intercontinentale toernooien: de Stage 1 Masters in Reykjavik werd in april gewonnen door OpTic Gaming en de Stage 2 Masters in Kopenhagen was afgelopen weekend en werd gewonnen door FunPlus Phoenix, een Chinese organisatie met een team dat bestaat uit onder andere een Oekraïnse en twee Russische spelers.

Voor FunPlus Phoenix was het meer dan zomaar een toernooi. Afgelopen april behoorde de equipe tot een van de beste van de wereld, maar kon het niet deelnemen aan de Stage 1 Masters in Reykjavik, omdat spelers uit Oekraïne en Rusland niet naar Ijsland mochten reizen. Nu was het dus eindelijk tijd voor sportieve revanche en die kans greep het team met beide handen aan.

FPX begon niet helemaal lekker aan het toernooi; FPX moest met een gehuurde speler beginnen en in de poulefase werd het team tweede, achter het Koreaanse DRX en in de eerste play off-ronde werd verloren van Fnatic. In de lower bracket werd alles omgedraaid: Guild Esports (2-1), DRX (2-0), Fnatic (2-1) en OpTic Gaming (3-1) werden allen verslagen op weg naar de finale. In die finale was het Zuidoost-Aziatische Paper Rex de tegenstander.

De finale ging heen en weer, om en om pakten FPX en Paper Rex punten, waarna een 2-2 stand in games op het bord stond. De laatste map die werd gespeeld was Breeze en dit was de spannendste map van allemaal. Na een flink gevecht wist FunPlus Phoenix te winnen met 13-9 en pakte daarmee de titel, 200.000 dollar prijzengeld en kwalificatie voor het wereldkampioenschap.

Dat wereldkampioenschap, Valorant Champions, wordt in september in Istanbul gehouden. OpTic Gaming, XSET, Fnatic, FunPlus Phoenix, Leviathán, DRX, ZETA DIVISION, Paper Rex en Xerxia zijn reeds zeker van hun deelname. Overige teams spelen in augustus om de laatste tickets voor het WK Valorant. Onder die teams valt onder andere Sentinels dat onlangs streamer Shroud contracteerde.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend