Nieuws

Feest met Andrew Tate kost G2 Esports plek in Valorant Champions Tour

Feest met Andrew Tate kost G2 Esports plek in Valorant Champions Tour

Riot Games heeft de lijst met dertig teams in de Valorant Champions Tour bekend gemaakt. Grote afwezige is zonder twijfel G2 Esports. De organisatie zou niet welkom zijn, omdat de CEO van G2 bevriend is met misogynist Andrew Tate.

Afgelopen week kwam Carlos ‘Ocelote’ Rodríguez negatief in het nieuws, omdat hij tijdens een feestje Andrew Tate had uitgenodigd. Tate kwam de afgelopen maanden in de spotlights te staan vanwege zijn aparte kijk op het leven. De voormalig kickboxer zei bijvoorbeeld dat vrouwen eigendom zijn van de man in een relatie en dat depressies niet bestaan. Het leverde hem veel kritiek op en uiteindelijk kwam het zo ver dat hij op veel social media werd verbannen vanwege zijn seksistische doctrine. Dat Ocelote vervolgens Tate uitnodigde voor een feest schoot dan ook in het verkeerde keelgat bij een hoop mensen. Ook zijn eigen esportorganisatie G2 Esports was niet blij en besloot Ocelote op acht weken onbetaald verlof te sturen. Daarmee mist de flamboyante Spanjaard onder andere het wereldkampioenschap League of Legends.

De problemen eindigen echter niet bij de PR-nachtmerrie. Kwaliteitskrant The Washington Post schrijft namelijk dat de vriendschap tussen Ocelote en Tate ook niet werd gewaardeerd bij Riot Games. Die laatste besloot dan ook om G2 Esports op het aller laatste moment af te wijzen voor een plek in de Valorant Champions Tour. De Amerikaanse krant schrijft dat alles in kannen en kruiken leek voor G2 en de esports organisatie zelfs al een interviewaanbod had gedaan met Ocelote over de VCT, maar dat gaat nu dus allemaal niet door. Hieronder kan je overigens zien welke teams wel zijn toegelaten tot de Valorant Champions Tour 2023.

G2 Esports is niet het enige slachtoffer van Ocelotes twijfelachtige keuzes. G2 had namelijk al een afspraak staan om de spelers van XSET, een andere organisatie die buiten de boot viel, over te nemen voor de Valorant Champions Tour 2023. Dat de vriendschap tussen Ocelote en Andrew Tate de oorzaak is van dit alles wordt tevens bevestigd door Zachary ‘Zekken’ Patrone, speler van XSET, op Twitter: “Uitleggen aan mijn moeder hoe Andrew Tate me mijn werk kostte is niet iets wat ik een maand geleden verwachtte”.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend