Nieuws

Shroud tekent voor Valorant-team Sentinels

Shroud in zijn promotiefilmpje voor Sentinels.

Michael “shroud” Grzesiek is terug als professioneel gamer. De legendarische streamer is aangekondigd als de nieuwste aanwinst van het Valorant-team van Sentinels. Sentinels deed de aankondiging middels een simpel filmpje dat uit het niets lijkt te komen. De zet is zo onverwacht dat veel fans zich afvragen of het filmpje wel echt is, of een 1 April-grap die veels te laat is. Maar, bronnen rondom het team bevestigen dat de zet echt is, en dat we eindelijk weer shroud kunnen aanschouwen in zijn natuurlijke omgeving: die van de competitieve FPS op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat shroud de rol van Controller gaat spelen. De meest voor de hand liggende speler om te vervangen is dan ook Hunter “SicK” Mims, die de laatste tijd lijkt te kampen met zijn mentale gezondheid, en het vervangen van hem als speler lijkt dan ook de meest logische zet.

Sowieso komt shroud als geroepen, want Sentinels laat al tijden niet meer zien wat het kan. Andere teams hebben Sentinels – dat ooit te boek stond als het beste team in de wereld – ruimschoots ingehaald, en het team kampt met een identiteitscrisis. Het team zal hopen dat de sterrenkracht van shroud in combinatie met Tyson “TenZ” Ngo genoeg is om het team weer op de rails te krijgen.

Terug bij oude teamgenoot

Shroud komt niet geheel nieuwe gezichten tegen. De in-game leader van het team is niemand minder dan Shahzeb “ShahZaM” Khan, één van de AWP’ers waar shroud mee speelde toen hij nog CS:GO voor Cloud9 speelde. Daarnaast zal hij ook zeker bekend zijn met TenZ, die vóór hij de superster van Valorant werd, in 2019 ook speelde voor Cloud9 waar hij zijn potentie niet kon waarmaken.

Shroud zal spelen in de Last Chance Qualifier, de laatste mogelijkheid voor teams om in VCT Champions te komen. Als het team zich weet te kwalificeren, dan zal shroud ook tijdens het WK spelen.

Koen van der Beek
Koen van der BeekRedacteurIk schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.