Video

F1 2021 Features Trailer toont nieuwe carrièremodus

Codemasters en Electronic Arts hebben een nieuwe trailer uitgebracht voor F1 2021, de nieuwste titel in de officiële Formule 1-gamereeks. De trailer richt zich op de nieuwe carrièremodus van F1 2021, genaamd Braking Point. Vergeleken met de eerdere games uit de serie is het verhaal deze keer dynamischer dan ooit. F1 2021 wordt uitgebracht op 16 juli.

PJ F121 FRA Flag

In de trailer zien we een aantal circuits die nog niet eerder waren vertoond in F1 2021, waaronder het circuit van Zandvoort en de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ook bracht EA ook een aantal nieuwe screenshots uit van Circuit Paul Ricard in Frankrijk, waar aankomend weekend de volgende Grand Prix plaatsvindt.

Carrièremodus

In Braking Point begin je in de Formule 2-klasse, waar je kunt racen bij onder meer het Nederlandse MP Motorsport. Het doel is om je omhoog te werken richting de Formule 1 en daar te gaan racen voor één van de vijf 'instap-teams', waaronder AlphaTauri en Williams. Naast het racen zelf bevat de carrièremodus ook cutscenes en interactieve momenten buiten de baan, die je meeslepen in het verhaal. Je rivaal uit F1 2019, Devon Butler, keert ook terug in F1 2021.

Ook is er een carrièremodus voor twee spelers beschikbaar en keert de split-screen functie voor lokale multiplayer terug in F1 2021. Op grafisch vlak is de game gegroeid in verhouding tot de vorige titels, met details als bandenslijtage en schade aan bodywork. Ook zijn de laadtijden volgens EA veel sneller in F1 2021.

PJ F121 FRA VET

Digital Deluxe Edition

Naast de 60 euro kostende standaardversie van F1 2021 brengt EA ook een Digital Deluxe Edition uit voor €15 extra. Daarmee krijg je toegang tot zeven legendarische coureurs uit de geschiedenis van Formule 1 om aan je team toe te voegen, waaronder Michael Schumacher en Ayrton Senna. Daarnaast bevat de Digital Deluxe Edition extra customization content, 18.000 PitCoins, de Braking Point Content Pack (in-game items gebaseerd op de verhaalmodus) en drie dagen early access. Als je de standaardversie pre-ordered, krijg je 5000 PitCoins en de Braking Point Content Pack.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate